14 januari 2008

Hallen skall bli mer lantlig . . . och vit

Många i bekantskapskretsen skakar på huvudet när hustrun nämner att hon vill sätta upp vit råspont i hallen. "Ja men, hallen är ju jättefräsch! Skall ni sätta upp brädor på väggarna?!".

Jodå, hallen är fräsch men färgen går åt crème-hållet till (vitt med lite gult i - kallas visst Narcisse) och nu vill hustrun ha vitt (jag med ;). En del av helgen gick således åt till att ta bort alla golv- & taklister och dörrfoder och sedan lyfta/höja ut smyglisterna så att fodren kan sättas tillbaka på ett snyggt sätt. När listerna försvann påmindes vi om den blå färgen, som vi målade över för att ett par år sedan. Det var faktiskt ett lyft att lägga på ett par lager Narcisse.

Just nu ligger ett parti råspont och torkar i vardagsrummet. Kommer att tänka på "Selmas granne" och brädhögen, som hon fick i julklapp.

Nu återstår "bara" att montera förhöjningsringar på alla elkomponenter, sätta upp råsponten, ta hål vid elkomponenterna, täta med akrylfog, slipa lite lätt, grundmåla och sedan täckmåla. Får se när det blir klart . . .

4 kommentarer:

Målargården sa...

Ha,ha,ha! Härligt att höra att fler har virkestork inne i något av de blivande rummen...säger en som har ett vardagsrum som både virkestork, målarverkstad, växthus och förråd.! Hm! Skall bli bättre. Mannen tyckte att det var utpressning att lägga ut den bilden på bloggen.
Ang. råspånt i hallen tror jag det blir jättefint, min man vill ha det på en av väggarna i virkestorken när det så småningom skall bli vardagsrum. Ha dé/ Eva-Mari

Granne med Selma sa...

Gokväll i stugan! Pratade faktiskt med maken om att han skulle skriva till dig och berätta hur han gjort benen på bänken, men du vet hur det är... Rätt som det var, så var det söndag kväll och klockan 4 på måndagsmornar så drar han iväg på jobb... Ska försöka få honom till datorn när han kommer hem igen i slutet av veckan :-)

Kul idé att skriva kommentarer i sidan av bloggen! Någon variant av det kanske jag lånar någon gång om det är ok?

Tycker det är så härligt att läsa din blogg för du skriver så vackert om din fru. Hur duktig hon är och så. I många andra bloggar klagas det ganska mycket på respektive. Återigen - tack för att du bloggar! Bra och trevlig läsning :-)
Kram Sussie

Lantlivs Anna sa...

Ni gör helt rätt! Vi har satt upp en vägg med spont och aj vad snyggt det blev. Träväggar känns rustikt och tryggt på något sätt. Tja, snofsigt är det iaf.

Vad kul att få en killes perspektiv på renovering och inredning!!! Jag återkommer!

Stämningsfullt sa...

Jag tycker att hallen är jättefin nu men den blir säkert ännu finare när ni är klara! Lycka till!