17 februari 2008

Daa di di dadam, da di di dadam, da didididi dam!

Jag ber att få återkomma kring rubriken . . .

Vill i all enkelhet ge ett smakprov på två av de artiklar vi avser "förhöja" badrummet med.

Bild: badoo.se

Bild: HORUS France

Inget är nytt under solen - inte heller fyrkantiga handfat. Dock blir det onekligen mer lantligt med ett sådant och i kombination med den tänkta kranen blir det grymt lantligt (tycker jag).

Handfatet från Gustavsberg (inköpt hos badoo.se), kranen från HORUS.

I badrummet, som på inget sätt är ett uppenbart renoveringsobjekt, byter vi gärna ut den ordinära duschkabinen mot en fast vägg i kombination med en vägghängd dörr. Vi måste bara klara ut hur en vägg skall integreras i ett befintligt badrum med kompletta tätskikt etc.

"Över till rubrikerna. I fredags kväll närmade sig ett fordon . . ."

Jo, det är alltså så här. Vi bor ju "lite lantligt, strax intill en grusväg" där den närmaste asfaltsvägen är en högst lokal väg, som försörjer de hushåll som bor längs densamma. Pga vägens lokala karaktär söker sig Glassbilen endast till de punkter längs vägen där fler hus så att säga strålar samman. Vi tillhör inte en sådan grupp med hus (vilket jag i uppriktighetens namn fullkomligt ÄLSKAR! ;)

Av denna anledning har vi alltså - hittills - inte fått besök av den blå bilen med den välbekanta truddelutten. Häromsistens bar det sig dock inte bättre än att hustrun råkade på Herr Glassbil och nämnde för honom att vår lille grabb och även vi själva, skulle bli jätteglada om han kunde stanna till någonstans i närheten.

Vad tror ni hände?! Jo, Glassbilen körde i fredags praktiskt taget ända fram till vår dörr! Jag blev så exalterad när jag hörde "Helan- & Halvan-låten" att jag i T-shirt och ett par nödtorftigt knäppta jeans sprang ut med kameran för att föreviga detta historiska ögonblick.

Ja, därav rubriken och följande bild. Tänk vilken reklamslogan vi skulle kunna bjuda på: "Hemglass - säljer glass där du bor, vi lovar!"

Snödropparna i det förra inlägget kan skymtas strax till vänster om trädet i förgrunden

Ha en härlig fortsättning på helgen! / Peter :)

16 kommentarer:

SKATAN sa...

Ok, det är väldigt svårt att hålla sig från att besöka en blogg som undertecknas av en gosse : ) Er är det inte gott om i den här delen av bloggosfären!

Kul att titta in : )

/Skatan

Marie sa...

Hihi, det är inta alla som får glassen framkörd ända till dörren!

Så otroligt vackert ni verkar bo, vilken underbar utsikt! Ser ut som en riktigt Astrid Lindgren miljö!

Handfatet och kranen är jättefina! Min make och jag kan för det mesta enas om saker och ting i vårat hus, men när det kommer till kranar, diskho och handfat har jag fått ge mig, snyft! Jag hade velat ha något i den stilen du visar, det ville inte min J. Men, men, i det stora hela är det nog oftast jag som får min vilja igenom så det var väl inte mer än rätt att han fick bestämma något han också, hihi.

Ha en bra vecka Peter!
Marie

SKATAN sa...

Hej igen och tack för besök och kommentar!

Fuskfår är helt enkelt fejkfäll på metervara. Det finns många gräsliga varianter, men bemödar man sig om att söka en stund kan man hitta de som är helt ok. De ligger kring 200/meter och 150:s bredd. Nej, en riktig fäll vill man ogärna sätta saxen i...

På återseende!

Spets och snor sa...

Hej igen!
Då har du ite mycket krav på en cliffhanger :-)I allafall så såg jag dina funderingar på duschvägg i badrummet. Titta på vårat, vi har gjort en vägg av markskiva som vi kaklat in. FUktspärrat först såklart. Vi har limmat fast dem med något superfix. http://spetsochsnor.blogspot.com/2007/01/vlkommen-in-till-mig-idag-fr-ni-se-mitt_16.html kram Helena

Anonym sa...

Jaså var det DEN melodin!?

Jag försökte gissa vilken...

Glassbilen stannar också, uppmanande, utanför vår (obefintliga) grind.
Och liksom Pavlovs hundar dreglar mina barn direkt!

ingela

Anonym sa...

Ha ha ha ha!
Jag skrattar högt, så du skriver!

Det roliga är att det stämmer!

Min gubbe var inne och kollade din blogg (han är annars rätt ointresserad) och konstaterade hänfört att du hade länkar till De Valt!!!

hälsa morotsAnn!
ingela ;P

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Det kallar jag service:-D
Hos oss stannar de inte till. De saktar in och kastar ut glassen i farten...

Nej då, men signalen hörs inte in till oss, som bor en bit ner från parkeringarna där den stannar (bor i radhus), och när den väl stannat så åker den ganska snart igen till nästa parkering osv...

Men sommartid hinner man lättare med den, eftersom ungarna hör signalen flera kvarter före vårt, så då kan man liksom stå där uppe och vänta in den..:-D

Susanne

ynni sa...

Hehe, det där har jag också fått erfara, bodde i ett hus långt ute i ingenstans på norra gotland, och traskade någon km på oplogad oupplyst åkerväg upp till "stora" vägen för att komma till glassbilen...tills han frågade var vi bodde, och vips så körde han ända fram till dörren! :D

Nu bor vi på en gata, och av någon anledning stannar den alltid PRECIS utanför vårt hus...tror de räknat ut att vi är enda barnfamiljen på gatan..

Nu ska jag fortsätta titta i din blogg, första besöket nämligen!

Ha det fint!

Marie sa...

Hej Peter,

Jag är lite mer praktiskt inriktad än min fru i en del fall och därför fick funktion gå före form i fallet med kranar och diskho, handfat etc. Även om jag själv tycker att det vi har är både praktiskt, mycket stilrent, enkelt och snyggt. Marie tycker dock inte samma, men hon skall få en porslinsho i tvättstugan. Det har jag lovat i ett svagt ögonblick.

Jag kommer iallafall att få bestämma över garaget när det blir dags att göra något åt detta. Jippiie!!!

Läste ditt roliga inlägg om handöverfräsen. Visst är det kul med ett nytt verktyg? Blir som rena julafton.

Ha en bra vecka.
Janne, Vita Ranunklers andra hälft

Anna sa...

Men vilket underbar hus ni bor i!

Haha ja det där med glassbilen känner jag igen:) Vi bor också lantligt beläget och har även vi bett glassbilen att komma närmre oss - och det gör den numera!

Ååå vad fint det kommer att bli i badrummet då! Underbar ho och helt ljuvligt vacker blandare! Var kommer den ifrån?

Ha en härlig dag!
Kram
:)Anna

Vita tankar sa...

Så kul att hitta till en ,för mig, ny blogg! Väldigt snygga val ni gjort till badrummet.
Glassbil?!? Finns de??? Skämt å sido, jag missar alltid den förbaskade bilen...

Hälsningar Linda

Emma sa...

Ha ha, hade velat se dig kuta ut ur huset med byxor å tofflor och en kamer?!?!? ha ha! Han gjorde eran dag med andra ord!
Vu har åxxå precis satt in en diskho i poslin i köket, dock inga bänkskivor so long!

Ha det gott!

Julia sa...

Här har jag inte varit förr, vilken mysig blogg :)

Tackar för badrumstips, snart är det på gång i vårt gästhus och utbudet är stoooort!

Julia

lottens vita och gröna sa...

hej har sett ditt namn lite här och var på inläggen, nu har jag klickat mig vidare till dig. vad trevlg sida, hit återkommer jag gärna, ska kolla in din frugas blogg, kul med två perspektiv. kram lotten

Vanilladreams and humblebees sa...

Vilket underbart hus ni har! Ojojoj... det föll jag pladask för!
Vad roligt att ni har ett gemensamt intresse din fru och du!

Vilken härlig historia om glassbilen... hihi... och snödroppen ;)

Ha det gott och tack för titten!

Jenny

Love Your Homes sa...

Hej Peter, det var ett bra tag sen sen senast. Det har ju hänt en hel del hos er.

Ser ljuvligt ut ert hus, ligger verkligen vackert.

Kul med glassbilen.
Själv är jag glad om de kan hålla sig till humana tider, de har en förmåga att dyka upp lördagar kl.2200 här i tätorten. Resultatet brukar bli en retlig Ingela. Men så har vi ju inga små barn...de har vuxit till sig med andra önskemål, humpf.

Jag håller med om tvättställ och kran, läckra....

Ha det gott därnere, Ingela