27 mars 2008

Finns det något mer gratis och samtidigt så värdefullt att ge?

För ungefär en vecka sedan besökte jag Lotten i hennes vita och gröna och gav mitt stöd till hennes make när det gäller "rätten att få låta saker ta tid". Jag pratar då främst om hemmaprojekt, som så att säga triggats av våra respektive flickvänner/sambos/hustrur etc. Jag använde bl.a. uttryck som Fort och fel kan aldrig bli rätt. Helt apropå kliver en annan bloggerska in på arenan och ger uttyck för hur kul hon (och även hennes man) tycker att min kommentar hos Lotten var.

I och med detta inkliv upptäckte jag en alldeles fantastisk blogg, nämligen Ranas horisont. Hennes bloggbeskrivning lyder: "Romantik och torskblock. Ungarnas blöta pussar. En blogg om vardagens obändiga lust." Profilen säger kort och gott: "Rana - hon med blicken, oron, tilltron. Omkring henne finns barnen: två små mjuka trasselsudd. Det är Surrabutt och Lille Brottarn. Bredvid står Mannen - han som är.".

Redan där hade Rana fångat mitt intresse . . . jag väljer att inte förmedla något ytterligare kring hennes beskrivningar eller bloggande i övrigt - de talar så bra för sig själva. Klicka dig in så får du se :D

Kom precis att tänka på filmen Jerry Maguire där Renée Zellwegers rollfigur till Jerry Maguire (Tom Cruise) efter en lång utläggning från hans sida, säger: "You had me at hello".


Min första kommentar hos Rana innehöll ord som ". . . stort TACK för veckans, om inte årets, bloggupplevelse och inte minst ett gäng go´a skratt så här innan det är dags att nana".

Hur var det nu då med min inledande rubrik? Jo, idag läser jag till min oförställda glädje, att Rana tilldelat fem bloggare, varav jag är en av dem, en utmärkelse med tillhörande motivering. Jag blev så oerhört upplyft av hennes motivering att jag bara - helt ogenerat - måste dela med mig.

"Jag ger den till Peter, vars väg så lyckligt och plötsligt korsade min. Han är den händige mannen, som tvingas se verkligheten i vitögat när hans kvinna Vill Göra Om. Jag är särskilt förtjust i hans Jolly good-attityd, som kontrasterar så skönt mot hans vassa, smarta på pricken-humor. Man äter gärna hans ord med den stora sleven. Upptäck det själva hos Peters Projekt."


Ja, jösses! Jag, som i många år har propagerat för att vi alla skall försöka höja vardagen för vår omgivning genom att ge ärlig uppskattning och beröm, blev själaglad över både utmärkelsen och motiveringen! Det är ju precis så här det känns att få just uppskattning - eller om man så vill bekräftelse! Ja, jag erkänner, jag formligen älskar det sistnämnda . . . så var det sagt ;)

Som sagt, väldigt gratis och samtidigt oerhört värdefullt . . .

Dessutom har jag ju funnit för mig helt nya, spännande bloggar (förutom Annalundas förstås - den kände jag till se´n förr). Tack för det Rana!

Peter :P

27 kommentarer:

Granne med Selma sa...

Jädrar vad det krånglar när jag ska kommentera... hoppas det inte märks ;-)

Granne med Selma sa...

Jaadu! Det är alltid trevligt att få uppskattning. Kanske inte lika livsnödvändigt idag som när man var yngre, men absolut balsam för själen.

Här kommer iallafall en hel famn full av uppskattning till dig från både mig och maken. Han läser åxå din blogg. Annars läser han bara min ;-)
Ha det bäst!
/Sussie

KaosHouse sa...

Hejsan!
Jag såg det hos Rana igår kväll. Grattis! Den är du väl väld! :)
Det var ingen dålig motivering heller!

Här var tanken att jag skulle fortsätta med mina hyllor, men förkylningar har satt käppar i hjulet. Maken fick en släng helgen som var, lilla F här i veckan och nu verkar det som att det är min tur... :P Blä... Är kanske ingen höjdare att "krypa längs golvet" i en kall källare, när man har baciller som härjar i kroppen..?

Hoppas ni är friska o krya och att helgen blir bra!

Kram och grattis än en gång!

RANA sa...

*tunghäfta*

RANA sa...

:-D !!!!!

Det blir förmodligen

- för kletigt om jag börjar viska om ögon som blir blanka av rörelse
- för mycket klubben för inbördes om jag återigen höjer din språkbegåvning till de skyar där den hör hemma
- för patetiskt jag säger ett ord till än så här.

Men samtidigt. Screw Dante.
*stans bredaste flin*

/Rana

Willewira sa...

Heja Peter!

Först till utmärkelsen - GRATTIS!! Du är väl värd den - sanna mina ord!! Jag håller med Ranas motivering till hundra procent!

Sen till tipset om Ranas Blogg - högst trevligt att göra den bekantskapen!!

Tack!!

Därefter vill jag berömma dig/er för er fina mobila köksö. Mycket snygg!! Det är vansinnigt snyggt med det vita och mörkt bruna ihop.

Slutligen vill jag önska dig och hustrun en skön helg!!
/Willewira

Goa sa...

Hej!
Vilken jättefin blogg!
Massa vackra bilder och härlig läsning..:)

Ha en bra kväll med Tinas spiror..;)
På återseende!

lottens vita och gröna sa...

hallojsan peter! tack du goe för både kramen till familjen och pussen på kinden, tack för att du läste och blev berörd av vårt liv!

du, grattis till dig, du är something special! säger ju att jag ler när jag läser dina inlägg, de sticer ut och rymmer både prakiskt, själsligen och så bjukkar du på en nedrans härlig humor! är din och din frullas fanclub!!!haha! du rana, hon är helt underbar! kram lotten

Lilla Blanka sa...

Hej Peter!
GRATTIS till utmärkelsen och tack för tipset, jag skall genast kika in till Rana!
Jag kan bara hålla med henne, jag gillar din blogg, både i bild och text :)
Kram
Mia
Ps Utlottning på min sida :)

Jeanettes hus sa...

Hallo Peter,

Säger bara en sak, Kan man låna dig????
Vilket underbart kök du gjort, jag blir alldeles salig.
Roligt när båda makarna bloggar.
Så vackert Ni bor!
Det inspirerar säkert till alla dina fina lösningar och ting som du gör.
Kommer att titta in till dig igen då och då för att se alla dina projekt.
får man skriva kram
jag det gör jag i alla fall
Kramisar Jeanette

Kamomilla sa...

Du är definitivt värd det där! Och jösses så hon slog huvudet på spiken. Att också kunna uttrycka det på det sätt som hon gjort visar ju att hon verkligen behärskar skrivandets ädla konst.Jag måste nog göra ett besök där också, definitivt.

Men som sagt peter, så är du alla gånger värd den beskrivningen, för här är det kul att titta in och reflektera över dina funderingar och kolla in era nya projket.
Du lämnar också värmande fina kommentarer hos andra, vilket visar att du med hjärtat läser även andras texter.

Hyvä Hyvä! :)

Kamomilla

Anonym sa...

mAN ÄTER MED SLEVEN FÖR ATT DU SLEVAR SÅ GENERÖST!!!

Vår kakelugn hade eldningsförbud när vi flyttade in, men då kom Gabriel, som himlasänd!
Vår kakelugnsfixare.

Han tätade med keramisk massa - ett billigare och okrångligare alternativ till plocka ner - plocka ihop...

Golven var det första min man gav sej på när vi köpt huset...
Ut med alla mattlager, slipa...
Sen laserade jag vitt, och lackade med vattenburen golvlack tre lager.
Lättstädat och snyggt.

:)

Hwita Villan sa...

Hihi, jamen den var du väl värd. Härlig motivering tyckte jag! Förstår att du blev glad över den!

Ja det är varmt där, verandan är liksom som ett extra rum i huset. En mycket smakfull tillbyggnad tycker jag faktiskt. Anars kan det vara svårt att bygga till gamla hus på ett snyggt sätt. Eller helt enkelt det är många som misslyckas iallafall ;-).

Anonym sa...

Hej svejs!
Jag har läst din blogg ett tag och jag måste bara säga hur upprymd man blir när man läser...Jag skrattar allt som oftast över hur humoristiskt du formulerar dig!Man blir verkligen på gott humör. Jag måste bara säga- va duktig du är!!
Kram Pia -livet på fyran

Anna-Lena sa...

Och jag fann din, tack vare Ranas... Älskar hennes blogg, absolut! Men din är inte så dum heller! Blir helt kallsvettig när jag tänker på hur mycket duktigt folk det finns. Som du då! ;) Att få läsa om ditt projekt är ju helt underbart! :)

Hem & Lyckas Mia sa...

Vilken kanonbra blogg du har som jag fann tack vare din fru. Jag länkar dig så jag inte missar några av dina hejdlöst roliga och intressanta inlägg, har du något emot det så är det bara att säga till. Mors!

Anna sa...

Men åh, så generad jag blir, det är som om jag läser om mig och min man fast sett ur hans perspektiv. Jag har sett Peters projekt här och där men inte hittat hit förrän idag. Du är en härlig berättare och nu ska jag läsa vidare, jag kommer vara djupt generad när jag är klar. Känner så väl igen den där handviftningen, och vi flyttar köket dit, liksom och vaddå avlopp??!!!

Ha en härlig vecka!

LantlivsAnette sa...

Halloj där !
Tack du snälla för kommentaren hos mig idag..jag blev så glad...
Jaa det kanske vore nåt det..att sälja små tass avtryck..hii..hii..
Ha det så bra denna Måndag Kram Anette

Gårdsromantik sa...

Men vilken fantastisk blogg du har. Det här måste jag bara visa min kära hälft. Skall genast fortsätta kolla vidare. Du kanske har ett lusthus med bland alla projekt!

Går det bra att lägga till dig som favoritblogg?

Hälsningar Maud

Jes/Vita villa vila sa...

Ja du Peter, det är alltid en sann fröjd att kika in här på din härliga och charmiga blogg - så även denna gång! Härligt inlägg. Ska absoult besöka bloggtipset ☺ men först villa jag lämna ett fotspår efter mig!

Tack för dina rara ord om mina bilder - kul att höra!

Önskar dig den bästa av veckor, med många skratt!

Kraaam Jes

Sandra sa...

Lägger denna sida till min favoriter!:-)

Mamma Millan sa...

Hihhi;)
grattis till awarden!!!

japp Rana är undebar..hon skriver hur kul som helst ju!!!!!!


~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~
¨¨¨¨¨¨¨¨¨`·.,(¯`·´¯)¨¨¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨¨(¯`·´¯).·´¨¨¨¨¨¨¨¨¨
~♥ W I T H`·.,.· L O V E ♥~
¨¨¨¨¨¨¨¨¨Mamma Millan¨¨¨¨¨¨¨¨
~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~

Marie sa...

Hej Peter!
Grattis till utmärkelsen, härlig motivering! Visst är det kul när man blir uppskattad.

Skrattade åt din kommentar hos mig, jag tror att Janne instämmer till fullo i den. Jag var inte så där jättepopulär igår när jag drog igång med mitt röjande. Han satt nämligen med de sista detaljerna kring vårat utbygge och tyckte nog egentligen att jag kunde valt ett bättre tillfälle att börja arrangera om, hihi.
Tror att du och han kommer att ha jättemycket att prata om när vi träffas, det känns som om ni är ganska lika som personer.

Ha en trevlig kväll!
Kram Marie

HannaH i Det stora grå huset sa...

Grattis till dig Peter!
Håller med om det hon skriver i sin motivering.
Gillar din stil, och det är verkligen kul att höra mannens syn på allt detta som vi fruntimmer(mestadels) inom inrednings- shabbybloggarna håller på med. Det är dessutom extra kul att kunna titta in till din frus underbara blogg för att se hur det egentligen ligger till. ;-)
Dessutom så imponerar du oerhört på mig genom hur du hjälper din fru med det hon brinner för. Det är fint tycker jag. Och osjälviskt.


Ska kolla in till Rana nu, verkar som om det kan vara kul!

Önskar dig en fin kväll!
/ Hanna

P.s Sätter även upp dig på min länklista...

Anna sa...

Hej hej, tack för trevligt inlägg. Jo då, jag har kramat om min man lite extra idag och nämnde lite halvt sådär att jag förstår om han har det lite jobbigt med mig :0). Jag ser att ett av dina projekt är att måla golvet vitt - det ska jag följa med spänning för det vill jag också göra.

Vi har en dvärgpudel och en mellanpudel - två härliga sprudlande hannar (de med).

Ha det gott!

Tingeltangel sa...

Jag sällar mig till beundrarskaran. Jag har smygläst i din blogg ett tag men nu kan jag inte hålla mig längre utan måste få tala om hur mycket glädje jag finner i att läsa vad du skriver om och i hur du skriver det. Och det blir ju inte sämre av att man kan jämföra lite grann med din frus version av livet. Tusen tack!

Vitbalansen - Helena sa...

Tack så jättemycket för alla snälla ord som du skrev hos mig! Så roligt att du gillar min blogg, och att du även har varit inne på min hundhemsida :-). Måste erkänna att jag har tassat runt här hos dig flera gånger utan att ge mig till känna, men nu är det dags för mig att säga att det är urkul att läsa berätteler och se bilder ur det manliga perspektivet :-). Du och din fru måste verkligen ha väldigt roligt tillsammans när ni båda har ett lika stort inredningsintresse och ett underbart hem som ni engagerar er i. Och resultatet blir så himla bra!
Kram från Helena, (Justus skickar blöta slafsar :-)