06 april 2008

Den stora rockaden eller "Kalabaliken i Huset"

Jojo, nu pågår det för fullt - den stora rockaden eller som Karl XII skulle sagt: "Kalabaliken i Huset".

Har ni sett så'na där turistfällor på kontinenten (eller i Sverige också för all del) där en halvskum, misslyckad illusionist lurar pengar av folk genom att med tre muggar valsa runt en liten boll, som de blåsta turisterna skall försöka hitta? Tänk er det där snabba trixandet fram och tillbaka fast mycket långsammare och med mycket större prylar - i det här fallet möbler.


Försök hänga med nu:

Hustru och svägerska tömmer gästrummet, får make med tvillingbror att flytta ned det gamla skrivbordet från det framtida sovrummet till det, strax, "gamla gästrummet", får make med tvillingbror att ta med hundar och son på promenad, flyttar prylar från arbetsrummet till det nu fd gästrummet (som skall bli arbetsrum), hämtar antikt köksbord från förrådet till köket, förbereder flytt av befintligt köksbord till fd arbetsrummet (som skall bli matsal), flyttar pärmar och kontorsmateriel från den framtida matsalen (fd arbetsrummet) till det nya arbetsrummet, demonterar bokhyllorna Bonde för vidare transport till Oslo, ställer in pärmar i det gamla, vitmålade skåpet i det nya arbetsrummet, äter sen middag, fortsätter demontera Bonde och slutligen stänger ned det trådlösa nätverket!

Trots att jag inte, i någon större utsträckning, deltagit i det fysiskt tunga arbetet med att flytta en massa möbler fram och tillbaka i huset, blir jag mentalt i det närmaste utmattad. Det påverkar faktiskt en stackars man att få sin vardagsmiljö slagen i spillror och sina vardagliga ting spridda för vinden . . . så gott som!

Snyft, jag tror inte att jag kan skriva mer just nu . . . jag får återkomma och berätta mer . . .

Peter

20 kommentarer:

Kamomilla sa...

Overload? Mycket på gång alltså... Blev helt snurrig av att läsa, men förstod grundide´n. ;)

Väntar på bildbevis. ;)

Håll ut.
Kamomilla

lottens vita och gröna sa...

tokler denna gång!!! vilket härligt röj ni har i huset, vet du min man och hans bror har hängt typ på din altansida hela dagen...tack peter för att du gjort den, kan sägaatt du står sååååååå höt på gubbens hitlsta, han hälsaräven och tacka för stödet om långsamhetns lov, hehe..
en annan sak som du skrev för ett tag sen..om at du typsåg vissa prylar på din frus blogg som du aldrig sett...min man satt och kollade på min sida och hade dessa reflektioner på flera stälen, snacka om situationsförnimmelse!
kram lotten
pst..jag förstår att ann har det kul nu!

Gårdsromantik sa...

Men hjälp - stackare där!
Varför gör de på detta viset!

Men snart kommer du att tycka att det inte blev så tokigt ändå - internet verkar fungera igen i alla fall så du kan få pysa lite.

Måste genast kolla på frugans version av kalabaliken!

Hälsningar Maud

KaosHouse sa...

Inte långtråkigt hos er heller! ;) Vilken fart!

Idag har jag börjat beskära våra förb*skade äppelträd. Själva arbetet var faktiskt roligt, men äppelträd! Bara massa frukt som ingen äter... Nu kommer de förhoppningsvis iaf bli lite grönare i sommar. Vet inte hur många år sen de fick sig en genomgång senast?! Vildvuxet, tror jag det kallas!

Maken har påbörjat fasadbytet. Finally! :) :) I veckan ska vi skissa på lite ideer om hur det ska se ut. Liggande/stående osv. Åh, vad bra det kommer bli! Med det här utgångsläget kan det iofs inte bli annat! Haha!

Hoppas du hittat nåt tillfälle att ta igen dig under helgen!

Spets och snor sa...

Åh jag gillar när karlar låter sg köras med lite och samtidigt kan skämta om det. Det tycker jag är manligt när man inte behöver var matcho. Utan en snäll och hjälpsam man - det är det man vill ha. Göran är också mycket snäll - dock inte mesig. Snäll är en underskattad egenskap enligt mig. Nu ska jag gå och spackla mig lite innan jag ger mi in i järnvägsbranschen. Om det går. Hej Hopp!

RANA sa...

Hahahaha. Mi lajk diss blogg a lått!!! :-D

Ja, jag har förstått att det är nåt alldeles otroligt typiskt kvinnligt att allt som oftast flytta runt hela bohaget (bara för att det är så härligt), och nåt alldeles otroligt typiskt karlar att gråta däröver. När jag föreslår omflyttningar här hemma, får jag ALLTID svaret "men kan det inte vara som det är" - och det från en karl som utger sig från att vara en innovativ, nytänkande idéspruta. Men då är jag inte dummare än jag påminner om just detta faktum, samt lägger till med huvudet på sned "Vi kan väl prova i alla fall?". Varpå han morrar, men ändå måste gå med på det. För han är ju en nytänkande, innovativ person som vågar prova nytt. *djävluskt leende*


Du. Det var ju väldigt tursamt att du INTE gjorde dig lustig över tanklock from hell eller mystiska jordfelsbrytare. Annars hade jag känt mig NÅGOT manad att tråka en viss herre för "Åh herre min skapare, skrev jag verkligen strömfelsbrytare?!". Men nu kan jag TYVÄRR inte gärna göra det. Jag får nöja mig med att le misstänkt brett.

Kram!
Rana

RANA sa...

Helt vansinnigt. Från första start fick jag "men jag känner ju dig"-känsla när jag var här. Texterna, händigheten, huset, platsen, hundarna. För flera veckor sen var jag på vippen att kasta ur mig en liten kontrollfråga i stil med "du har inte möjligtvis en tvillingbror?" Men jag struntade i det, för det verkade både fånigt och dessutom otroligt långsökt. Men herre gud. Du HAR ju en tvillingbror. Intrigen tätnar. Hans namn börjar händelsevis inte på M? Och du har händelsevis inte en svägerska som är Pärldrottning?

Kram, R

Zäta sa...

Hjälpars!
Vilka företagsamma fruntimmer.
Själv blir jag trött bara jag bär upp tvätthögen en trappa.

Det måste jag göra när jag slutat jobbet. Maken har gett mig beting.

Lycka till i det nya arbetsrummet!
/Zäta

Annika sa...

Fick mig ett gott skratt när jag läste hur din helg varit:) Inte för att vara elak, utan jag kände igen mig allt för väl.:) Min stackars man kommer snart att behöva utstå samma typ av ommublering..Skall vara snäll mot honom då;) nu när jag vet hur mentalt uttröttande det kan vara:).....Hoppas flyttandet gav bra resultat och att ni är nöjda
Kram Annika

Jennyshemochharmoni sa...

Jag försökte men you lost me!! *skrattar* Jag är inte förvånad över utmattningen :) En viss make ska svara på mail ikväll, han har bara varit lite upptagen med shoppingrundor ;) Ha det gott,hälsa frun!

livetpåfyran sa...

Haha stackars dig när frugan är i farten... Tänk om jag hade gjort samma sak här hemma då hade min gubbe dött!!

Jag tror du är en väldigt tålmodig man. Dessutom skriver du kloka och roliga saker(tänker på ditt förra inlägg)Tänk vad fint det blir i huset när det blir färdigt!!:):)

Ha det bäst och hälsa till Ann, kram Pia

Willewira sa...

Ni karlar är för roliga!! Ni tål ju ingenting!! :D

Skämt åsido, jag kan förstå dig även om det är jag som står för kalabiken hemma hos oss.

Numera drabbas maken i allt högre grad än förr. Pga värk så orkar jag inte bära så tunga grejer längre. Förr var jag som den värsta flyttkarlen och drog runt på skåp, det ena tyngre än det andra.

Annars gör jag så att jag skickar iväg övriga familjen på kortsemester i några dagar och jag själv stannar hemma. På så sätt har målat/tapetserat om /möblerat om etc.. flera rum i huset.
Då vet jag att det blir som jag vill ha det!!

Det kan vara jobbigt ibland att ha en make med tummen mitt i näven och en smak som är obefintlig... Som tur är tycker han oftast som jag... :)

Du får göra som in make...åka på minisemester och komma hem glad i hågen redo för ditt nya hem. Be frun göra en karta också... ;)

Ha en riktigt bra vecka!!
/Willewira

Jes/Vita villa vila sa...

Ha ha - ja du Peter - ler som vanligt när jag läser din goa inlägg & liknelser!

Jes

Spets och snor sa...

Hej Peter! Du imponerar med både det ena och det andra! Nomenklarturer ... (fick slå upp ordet) kan du och inom järnväg. Nyfiken - jobbar du inom samma business eller är du bara jäkligt allmänbildad? Annars hoppas jag att ditt flytta runt saker - infernot har lagt sig och att driden börjar infinna sig även hos Peter och Mormorsruthann. Hon måste förklara varför hon valt ett sådant krånligt bloggnamn. Nu har hon tips till ett inlägg. Sen skulle jag vilja se ett kort på er två! Det kan hon lägga med i samma inlägg.

RANA sa...

:-D

Ang. målning. "Och du målar i olja/akryl? (...) Får vi se slutresultatet framöver?" Svar: I mitt förra liv, dvs livet före ungarna, målade (lite akvarell, mest akryl) och framförallt tecknade jag en hel del. Det har legat på is i fyra år. Men nu plötsligt fanns både inspirationen och tiden. Jag tror ta mig sjutton att jag är inne i ett flow. Så klart jag ska visa upp alstren sen. Säg det inte till nån ;-) men jag har hur högt flygande planer (drömmar?) som helst. Galleri... Försäljning... Ja, hur som helst så ÅTERKOMMER jag om detta. Men för att nyanser mina stora ord kan jag upplysa om vad min flicka sa. Jag visade upp en tavla med en frodig, havande ängel. Hennes reaktion: "Mamma, mamma, en ÖRN. Du har målat en örn!!"

Ang. intrigen som tätnade - "känner du mig, känner jag dig, är du tvillingbror till min bästa väns pärlmänniska" (eh) - ja, låt oss säga att den utmynnade i ett jaså. :-D Men det var också rätt roligt.

Jag bjuder dig härmed farväl för denna gång och önskar dig en ohämmat härlig onsdag.

Kram, Rana

Goa sa...

*skrattar på mig*...du kan verkligen beskriva en stackars mans känslor, när vi kvinnor ska bara ändra...lite!!
Verkligen rolig läsning..:)
Tack!
Hoppas du har hämtat dig..;)

Hwita Villan sa...

Hahaha, du skriver alltid så målande! Känner igen det där, man kan verkligen bli utmattad av sådana saker. Och samtidigt förstår jag verkligen din fru - det är ju toppenkul att möblera om, speciellt om man har fått en uppenbarlse om hur snyggt allting kommer att bli. Men att stänga av det trådlösa nätverket - där gick hon över gränsen ;-). Hihi!

Nä nu ska jag faktiskt kika in på ditt altanbygge. Ha en rba dag i snövädret! Och lycka till med möblerandet till din fru (och dig också).

Majas mammelucker sa...

Ja du är rolig du ...blev lite snurrigt i början men efter att läst två gånger förstog jag...det är inte lätt...tänk vad ni karlar får stå ut med när vi kvinnor vill förändra lite grann..hihi..
Ha en härlig kväll..Hälsa Ann..
Kram Maria

HannaH i Det stora grå huset sa...

Ja du Peter stackare... hihi, visst är det kul med ommöblering?!

Ha det så gott!
Hanna

Lilla Blanka sa...

Nämen Peter din stackare...tycker mer synd om dig än mej nu faktiskt, trots att jag är gôr-förkyld.. ;)
Vad snurrigt och förvirrat det lät, jag kunde inte låta bli att skratta, du är så himla härlig :)
Bilden var väl vald också haha
Nä, nu skall jag fylla te-koppen..ha det så bra vännen!
Kram
Mia