24 april 2008

Duktiga Sessan födde två vita & två grå kattungar!

Ser ni Sessans högeröra? Den runda, snarare än spetsiga formen, är ett minne från den dagen då Sessan som liten, socialt obegåvad katt kom för nära Melvin och hans tuggben. Här myser hon i trappan från hallen - bara för två dagar sedan! Notera speciellt hur väl hon passar in i inredningen ;)

För andra gången i mitt liv har jag fått beskåda ett liv i sin linda eller snarare fyra små liv. Första gången var naturligtvis när vår son föddes och sedan nu, när Sessan (egentligen Prinsessan) precis nedkommit med fyra små pälsbollar.

Igår eftermiddag försvann Sessan, som det nu visat sig, för att föda sina ungar. På sistone har Sessan sussat inne hela dagarna för att fram på kvällen vilja ta sig ut och andas frisk luft och . . . ja . . . kanske jaga . . . möss? . . . eller träffa sin pojkvän och planera framtiden? Oftast har hon på morgonen suttit/legat på någon av våra fönsterplåtar i väntan på att bli insläppt. Varje gång när vi öppnar ytterdörren säger Sessan nå´t i stil med "oauu" - precis som om hon säger tack eller hej.

Nåväl, imorse syntes ingen Sessan till och dessutom var hennes matskål påtagligt orörd. Vi förutsatte då att hon fortfarande var ute. Döm om min förvåning när hustrun under eftermiddagen ringde och sa´ "Peter, vet du vad vi har?!". Jag var på väg att säga "Ja, ett vitt kök" men jag anade vad hon ville berätta. Jodå, Sessan hade fött fyra ungar och nu låg dom och pep i garderoben/förrådet bakom hustruns "Pest-rum". På något vis hade Sessan trasslat sig ned bakom avlagda kuddar och undanställda väskor och funnit ett litet instängt utrymme på ca. 8 kvadratdecimeter. Hustrun fann den lilla familjen endast för att hon vid ett besök i Pest-rummet hörde det där mysiga spinnandet från Sessan.Hustrun var naturligtvis exalterad och jag kunde knappt vänta på att få sätta mig i bilen och åka hem. Sessan är ju ändå pappas lilla kicka ;)

Efter att att vi alla - mamma, pappa, sonen, hunden och katten - ätit kvällsmat, genomfördes en förflyttning från förlossningsrummet till BB, dvs vårt varma och mysiga badrum. Sedan en längre tid tillbaka hade hustrun "å en lokal för försäljning af begagnade hushållsföremål af äldre datum" inhandlat en gammal låda (insats i resväska), som nu passar alldeles utmärkt att inhysa en kattmamma och hennes fyrlingar i. Lådan kläddes först med husses barndomstäcke . . .Visst är naturen vacker och otrolig?! Här har katten, inte ens 1 år gammal, utan någon som helst vana, profylax eller hjälp, utan lustgas eller epiduralbedövning, lyckats föda fram, tvätta av och rentorka fyra små liv, som nu verkar ha det toppen där i lådan i badrummet.

Jag är sååå glad att Sessan valde att föda hemma! Jag blir faktiskt smickrad eftersom jag förstår, att hon anser att hemmets vrå är tillräckligt lugn och rofylld för att vilja föda här. Nu skall vi göra allt som står i vår makt för att mamma och ungar skall få det bra och att ungarna skall må tipptopp när de om drygt två månader skall få glädja fyra andra familjer. På schemat står bl.a. vaccinering, avmaskning och allmän hälsokontroll.

Snacka om vit och lantlig inredning! En så´n här är riktigt svår - om inte omöjlig - att finna på loppis.

Sessan, stort GRATTIS till dina vackra kattungar! Vi finns här om du behöver oss.

Och ni där, alla fyra, varmt välkomna till livet, landet och lugnet! Vi skall bistå er mamma så att hon kan ge er den bästa start man kan tänka sig för en liten kattunge.

En stolt husse :P

22 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Grattis till tillökningen! Njut medan ni kan - snart blir det full rulle ;-)

Hälsningar Maud

Viveka på Humlebacken sa...

Grattis, sååååå söta de ser ut, och vilken underbar hona! Jättefin är hon. Hur har hon det med hörseln? Vita katter hör väl ofta dåligt?? Eller är det bara en skröna?

Mina projekt sa...

Blir nästan lite rörd när jag läser hur fint du har skrivit! Vilken fin kisse ni har- hon verkar vara en riktigt prinsessa!
Jag fick min katt Bosse ifjol när han var en liten kattunge. Nu är han snart ett år och är en jättekatt på drygt sex kilo. Men oj vad go.
Visst är det toppen med djur!
Krama Sessan från mig.

/Karina

Tidsmästarinnan sa...

å grattis sessan!
nu har ni BÅDE ett vitt kök och kattungar! :-)

Så fint du skrev, man blir ju alldeles varm i hjärtat.

Kram till hela stora familjen, med och utan päls!

Kamomilla sa...

Grattis! Jag måste förstora bilderna för att riktigt mysa! Herrejösses ändå att små kattungar kan vara söta!! Och en vacker, duktig och stolt mamma har de!
Du har rätt, en sån här grej får en att stanna upp ett tag och se att det är ett underverk med vår natur!

Annalunda sa...

Vilken ljuvlig Sessan....så fin hon är...och duktig!

Du skriver vackert... vi har ju också en Sessan... skulle gärna vilja ha lite Sessanungar här när jag läser det fina du skriver... :)

~Annie

Anna-Lena sa...

Ni har en underbart vacker hall! Och gratulerar till tillskottet, så underbart med små knyten! :) Ha en skön helg!

Zäta sa...

Jag tycker du är rolig. Gulliga kattungar i all ära, men största behållningen från det här inlägget tycker jag är när du jämför katt-förlossning med mänsko-dito. "Vi är glada att hon valde att föda hemma!
Jättekul tycker jag!

Hanna i Det stora grå huset sa...

Å vad härligt!!! verkligen en vacker katt ni har. Och tänk att de kan det där med ungar helt av sig själva...

Ha en härlig helg!
Hanna

RANA sa...

Bedårande - alltihop. Livet överträffar sig själv. Lova att fota när de små börjar trulsa runt och larva in i väggen och se förvånade ut när de krockar med varanra och allt sånt där. Kram och grattis till familjens tillökning! /Rana

Anonym sa...

Underbart inslag! Heja husse!/annika

Viveka på Humlebacken sa...

Javisst är han söt, vår lille Beckham! Vi har bokat en kattunge till hos samma uppfödare... en liten blåmaskad pojke i H2-kullen... Hämtar honom när vi flyttat in i det nya huset.

Lilla Blanka sa...

Men åhhh vilka små sötnosar och vilken stolt mor (och husse!)...så fina de små är..!
Kram
Mia

Majas mammelucker sa...

Grattis till era små kissemiss ungar..visst är det mysigt..jag kommer i håg när vi fick vår lilla gooding..han fick plats i min hand..nu är han lite större..
gå in till mig så får du se..har lagt ut bild på honom..
Njut och ta hand om den utökade lilla familjen!! Kram Maria

livetpåfyran sa...

Grattis till de fyra små ljuvliga liven!! Helt otroligt söta, nu blir det väl inte gjort särkilt mycket hemma hos er. Ni tittar väl på sötnosarna hela tien, det skulle jag gjort....

Ha en underbar vecka och hälsa Ann! Kram Pia

Saramedflera sa...

Hejsan
Vad roligt med kattungar, älskar katter och andra djur också! Jag har kika runt lite här och gillar det jag ser och läser, väldigt inspirerande!
återkommer.
Kram Sara

Zäta sa...

Ville bara önska trevlig Valborg till dej och de dina!

Kram (får man skriva så trots att man är en vilt främmande kvinna?)
Zäta

Millas hem sa...

Härliga ungar, härlig mamma och vilken himla fin hall!!
Sängen-egentillverkad (stod det)!!
Himla impad på den oxå! :)
Fin blogg med intressant läsning!
Camilla

Hwita Villan sa...

Vilka sötingar! Men nu är jag ju såå nyfiken på hur laminatgolvet blev! Berätta!

Mitt Egnahem sa...

Tillökning hör våren till! Grattis. Och köksgolv, och hall blev också snyggt. Vi har också fått tillökning i Värmland! MVH Mitt Egnahem

Hem & Lyckas Mia sa...

Guuud vad söta.. Helt underbara!

Anonym sa...

Grattis till tillökningen!! Vilka bedårande små varelser... Själv har jag en gammal kattfarbror som fyller 15 år i sommar...

//Arga Mamman