25 maj 2008

Altanstaketet blev vitt till slut, amerikanarna fullföljde GöteborgsVarvet & avslöjanden ;)

Nu har våra amerikanska vänner åkt hem och livet återgått till det normala. Med det "normala" menar jag då att hustrun inte fejar och pysslar VARJE dag från morgon till kväll ;)

Ni vet, ibland har man det perfekt fixat i vardagsrummet eller i hela huset . . . eller i trädgården . . . eller i grabbens lekstuga. Men aldrig samtidigt - eller?! Jo, det hade faktiskt vi efter hustruns "Hell week" (Not 1.) då hon for runt som en iller och avslutade städandet och fixandet med att tvätta kökstaket!!! (tak, inte staket alltså) Hela operationen var dock helt självvald och jag hjälpte givetvis till när jag var hemma. Själv stod jag exempelvis kl. 03.00 natten innan de anlände och marinerade helstekt fläskfilé.Så var det altanstaketet då. Ja, ja Helena, detta blir nog sista gången jag nämner vår altan det här året (jag kallades Veranda-Peter vid något tillfälle - jag fattar inte varför ;) När jag för två år sedan byggde och presenterade vår altan på byggahus.se-forumet, nämnde jag att hustrun hade som krav, att staketet skulle vitmålas efter ca. två år. Nu har två år passerat och staketet blev alldeles nyligen helvitt! I samband med mitt inlägg enligt ovan, fick jag flera festliga tillrop där man gav mig sitt stöd i att INTE vitmåla staketet ;) Jag anar nämligen att algtillväxten kommer att bli extra påvisbar på ett vitt staket.

När det nu till slut blivit vitt måste jag tillstå, att det blev riktigt fint! Jag har ändå antytt för hustrun, att framtida kompletterande färgstrykningar eller algtvättar får göras av henne. Vi får se hur det ser ut framöver . . .

Som redan antytts, fullföljde våra tre GöteborgsVarvsdeltagande amerikanska vänner halvmaran i Göteborg den 17 maj. Eftersom denna blogg ju kategoriseras bl.a. som en inredningsblogg i vilka man ofta visar före- och efterbilder, vill jag inte frångå denna princip när jag nu visar upp de tre löparna. Här får du därför en bild både före och efter loppet.

Före/before
Mike, Jill & Jayne

Efter/after


Som du kan se är skillnaden inte alls vidare påtagbar. Det går ju inte på något sätt att jämföra med skillnaden man kan se på hustruns före- och efterbilder av köket hos svågern men ändå . . .

Här får du ytterligare bilder men nu är de som synes tagna under själva loppet.

Under/during
Bilder lånade från PhotoMotion

Avslutar då med det stora "Avslöjandet" . . .

Som du kanske noterat, har jag i min blogg hittills kallat hustrun för just "hustrun" och sonen för "sonen" eller "grabben". Man behöver ju inte vara Einsteins brorsa - som Hans Werthén sa´på TV nå´n gång - för att klara ut att hustrun egentligen heter Ann och sonen heter Elliot. Därför avslöjar jag nu lite högtidligt, att hustrun heter Ann och vår son heter Elliot. Från och med nu kommer jag därför endast att referera till deras respektive namn när jag nämner dem i min blogg. Så, då var det sagt. Nästa gång kanske vi får lägga ut en bild på mig och Ann som bl.a. Lotten önskat . . .

När jag i mitt förra inlägg, skrivet på engelska, kallade Ann för "the wife", sa´ Patty att det på engelska är väldigt oartigt och avståndstagande att skriva så. Jag påpekade att det på svenska inte är uppenbart oartigt att skriva "hustrun" men jag tar ändå konsekvensen av Pattys påpekande och inleder mitt hustrurefererande med "Ann" eller "Min Ann" eller "Kära Ann" eller "min kära hustru Ann" eller varför inte "Mormor Ruths Ann". Helena, Ann kommer snart att berätta varför hon kallar sig "MormorRuthsAnn". Spännande va?!

Idag besökte förresten familjen och jag en annan bloggare och hennes familj. Hon tillhör den skara inrednings-bloggerskor som jag kallar "pionjär" eller "blogghjältinna". Berättar mer nå´n annan gång. Ett utsnitt av hennes blogg-banner ser i alla fall ut så här:


Tack för en jättetrevlig dag! Det kändes fantastiskt att se alla vackra rum och detaljer i verkligheten. Nu fick jag dessutom se alla snygga snickerier på nära håll - stort TACK för det J!

Peter :P
---------
Not 1.
Refererar till amerikanska elitförbandet Navy SEALs tuffa test Hell Week, då rekryterna är igång under 5 1/2 dags kontinuerlig övning med högst fyra timmars sömn. Med våra vänner från USA kunde jag inte låta bli liknelsen . . .

Patty & Co, I´m just referring to Ann´s week of cleanin´ and dustin´ before you guys arrived. As you maybe remember, I compared it to Navy SEALs Hell week when I told you the story in our kitchen when Ann was outside ;)22 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Jag kallas alltid frugan när maken pratar med andra - har inte bestämt mig för om det är bra eller dåligt.

Vad spännande att få se er på bild!

Dina projekt kan man inte få för mycket av.

Ps! Glöm inte morsdag.

Hälsningar Maud

Kamomilla sa...

Vad snyggt det blev i vitt! Vi väntar snällt något år ännu, men vårt blir nog vitt en vacker dag det också.
Duktiga gäster hade ni! verkligen.
Jag borde nog ha något annat namn för min man än "gubben" som jag alltid använder, för han är ju inte någon gubbe alls..

Willewira sa...

Vad roligt med lite före och efter kort på Göteborgsrundan!!
Mannen, eller min käre make som jag borde skriva enligt din utläggning, sprang även han rundan men jag fanns inte på plats att ta några kort.

Det blev jättesnyggt med vitt staket! Men som sagt... algerna...

Fast blir det fint får man väl stå ut med sådana triviala saker.

Själv går jag i funderingarna om man ska låta det framtida insynsskyddet till uteplatsen vara vitt eller naturfärgat.
Det lutar åt naturfärgat då vi kommer ha växter som klänger på det...inte så lätt att måla om då.

Ha en riktigt bra dag!
/Willewira

Spets och snor sa...

Säg inte för mycket nu Peter. Jag lovar att fram i juli kommer det att börja rycka i vilja-skriva-om-veranda-tarmen. Men jag har ett kort minne och jag lovar att bete mig som om du aldig tagit de orden i din mun. Försten måste jag själv snart lägga band på mig på bloggen efter detta jäkla tjatande om veranda. Tack för dina tips! Jag har eventuellt lurat ut en profil på spjälan. Jag är nyfiken vad du tycker. Ska visa snart. Hälsa Ann att jag väntar med spänning på hennes historia. /Helena

Marie sa...

Hej Peter!

Eran altan är verkligen superfin, och det är sååå fint med det vita staketet! Givetvis ska även vårat staket bli vitt på våran framtida altan, hihi.
Här gjorde J och mammas man ett gott dagsverke igår, nu är trappan på baksidan ett minne blott. Gick över förväntan bra, men kan ju säga att J var ganska trött och sliten igår kväll, hihi. På lördag väntar nu grävningen, ska bli spännande!

Tack för en trevlig lördag, det var jättekul att få träffas! Nu ser vi fram emot att få besöka er framåt sommaren!

Ha en bra dag!
Kram Marie

Zäta sa...

Jaha du Peter, du är en sån där make som går med på vissa eftergifter till din kära hustru om hon bara utlovar motprestationer.
Jag har tyvärr en likadan kär make här hemma.
Hur mycket jag än ogillar att erkänna det så är det dock ganska sunt tänkt.
Nu får ni ju båda njuta av det vita staketet!

Annika sa...

Så nu har era vänner åkt hem, hoppas att ni har haft det trevligt tillsammans....
Altanen är kanonfin i vit..Har en undran, vart har du köpt segeltyget, hur har du fäst det och vad kostar det?..Vi funderar på att skaffa ett till vår nybyggda altan, ser på dina bilder att det är jättefint.
Ha en härlig dag....
kram Annika

Jes/Vita villa vila sa...

Hej P,

Long time no see... Min tid har inte riktigt räckt till för "bloggrundor" & jag märker att jag missat en hel del hos dig - Hurra för att jag får ta igen det NU :D

A L L T I D lika charmig läsning & vilket sagolikt snyggt staket du byggt till verandan!!! *ler imponerat*

Ha det bäst & ta hand om de dina!

Jes

Lilla Blanka sa...

Hej Peter!

Gillar verklgen er terass, den har ju blivit något av en Klassiker här bland bloggarna, och det inte utan anledning :)

Vitt krysstaket är också favoriten ;)

Tänk sedan vad otroligt snyggt det skulle vara med lite klängrosor eller en och annan klematis! (psst Ann, var det lite lagom diskret? *hihi*)

Hehe ja, det kanske är nåt man skall ta till sig det där amerikanerna säger, att inte kalla hustrun för the wife..eller i mitt fall då inte kalla Niclas för "maken". Det låter lite töntigt, fast oartigt tycker jag nog inte det låter.

Hoppas vi kan ses snart :) Håller på att smida planer med Ann...!

Ha en jättefin dag och oj jag höll på att glömma...infällda fönstret i köket är JÄTTE JÄTTE fint!!!

Kram
Mia

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Hej Peter,

Ja jag hittade din blogg via Marie, Vita Ranunkler och var tvungen och kika in. Berättade samtidigt för min make att här finns en blogg med snickeri och renovering...ja han formligen slet mig från datorn och sa "Äntligen en vettig blogg att läsa!!!" =)

Ja vi vill bara säga att ni har ett underbart hus och en vacker trädgård!

Titta gärna in till mig och se under kategorin "Mina ljuva rum" och sedan "Vår gamla trädgård". Så ser du lite som maken har snickrat.

I sommar har vi också tusen projekt att stå i...så makens golfskor är lagda på hyllan =)

Ha det så gott!

Kram Anita

RANA sa...

Hahahaha - vad jag gillar ditt sätt att skriva. Du krumbuktar dig förbi varje liten sarkasm så att den låter som en komplimang. Mycket intelligent strategi. ;-) !!!

Ja, de stackars amerikanerna såg ju lika fräscha ut efteråt. Varför ler alla amerikanskor likadant? Jorå, de ler vackert och brett och härligt - men varför likadant? Svara inte, jag är nog bara avundsjuk.

Snygg altan, Altan-Peter. Snyggt räcke. Absolut. As you know.

Men söta ni. Tvätta taket???????? Och steka kött så sent på natten att det närmast är morgon? Vakta lite på de där magsåren, för all del.

Tack för de mystiska avslöjanden, Sherlock. ;-) Jag tyckte det var helt underbart att du fick kommentaren att det var avståndstagande att referera till frun som "my wife". Hade jag ingen aning om. Gud, vad roligt.

Och du som slåss med elkablar i väggarna... Fick du till det till slut?? Vet du vad sånt där kallas? Jag menar när man glömmer att ställa klockan för att tillsammans med sonen uppvakta sin DEAR WIFE på Mors Dag. Och sen säger JA till dennas vansinniga väggprojekt. Jo, det ska jag berätta. Det kallas överkompensation. *fnissar lyckligt* Där brast du lite i rutin, min vän.

Och till sist: Hysterikan/perfektionisten (vilket skämt) i mig kan inte låta bli att säga:

Snälla du, inlägget jag skrev om Red Bull igår kväll var inte alls färdigt och därför så rumphugget och helt utan poäng. Så gör väl inte jag? Det var nämligen små klåfingriga barnnävar som hade råkat publicera det, utan att jag såg det - förrän dagen efter, det vill säga nu.

Det där med Kraftwerk får du ta med honom. Jag lyssnar bara på Sundström och Körberg, så jag är ute ur DEN leken. ;-)

;-)

KRAM!!!
Rana

Zäta sa...

God morgon!

Sitter ni på altanen och dricker morgonkaffet just nu? Nej, det vore väl en utopi, förmodligen är det jobb som vanligt.

Själv är jag hemma med sjuk dotter, både bra och dåligt.

Hoppas du får en bra dag!
Zäta

Zäta sa...

Hej igen!

Hoppas ni haft en bra helg i solen!

Ingela sa...

Jag hittade just hit från "spets och snor" och vilken guldklimp din blogg verkar vara! Kul att för en gångs skull läsa "den manliga" synvinkeln istället för "den kvinnliga" i bloggvärlden när det gäller renovering och inredning. Du skriver dessutom på ett inspirerande, medryckande och personligt sätt - hit kommer jag absolut att återvända!

Hem & Lyckas Mia sa...

Du skriver lika härligt som vanligt ser jag.. Det där med att skriva frugan eller i mitt fall då maken har jag aldrig snuddat vid tanken att det skulle vara oartigt på engelska.. Ooops, och jag som även översätter mina stycken till engelska..! Kanske därför jag så sällan får kommentarer från engelskspråkiga länder :-D

Nåväl, låter som ni haft ett trevligt besök av amerikanarna. De där före-efter-korten var ju snudd på likadana ja, skulle du ha fotat mig efter Göteborgsvarvet hade du nog antingen fått ett foto med en svettig, tomatröd, grinig Mia eller så hade jag helt enkelt vägrat efter-bilden av just dessa anledningar ;-)

Hem & Lyckas Mia sa...

Visst ja, glömde ju.. Håller med makan din att jag också föredrar ett vitt staket - det blev verkligen kanonfint! Även om det måste tvättas rent från alger och dylikt med jämna mellanrum så får man väl bita ihop ;-)

beas barnslikheter sa...

Underbar altan (välkänd som jag förstår...en liten "kändisaltan"):-)

Hurtiga människor...tänk att ni orkar springa. *inte alls avundsjuk*

Och så otroligt fint kök..hall..och...

Ja-ja...nu får det räcka med beröm, det måste ju räcka till fler inlägg hos er. :-D

Anonym sa...

I have read so many articles regarding the blogger lovers however this paragraph
is genuinely a good post, keep it up.

my web site; womens stuhrling watches

Anonym sa...

you're in point of fact a good webmaster. The web site loading speed is incredible. It kind of feels that you're doing any distinctive trick.

Moreover, The contents are masterpiece. you've performed a fantastic job on this topic!

Here is my web blog - http://www.click2articles.com/39699/the-advantages-of-a-swiss-army-knife

Anonym sa...

I am actually thankful to the holder of this website who has shared this impressive piece of
writing at at this time.

Feel free to surf to my site - oldt.info

Anonym sa...

I think this is one of the most important information for me.

And i'm glad reading your article. But should remark on few general things, The web site style is ideal, the articles is really nice : D. Good job, cheers

Feel free to visit my webpage www.osteopatiacreso.com

Anonym sa...

electronic cigarette, best electronic cigarettes, e cigarette, electronic cigarettes, buy electronic cigarette, electronic cigarette