19 juni 2008

Hälsning från Italien, Midsommarhälsning & offentlig kärleksförklaring . . .

Ciao tutti!

Arbetar sedan nå´n dag tillbaka i Rom där solen både skiner & värmer och maten är underbar! Arbete som sagt och mycket lite, om ens någon fritid, men genom maten ges man ändå en härlig känsla och smak av Italien. Min Rom-tillvaro avrundas med hemresa på söndag - efter midsommar med andra ord. Läste Zätas inlägg med väderprognosen för de kommande dagarna och det är väl bara att beklaga . . .
Delar av lunchbuffén sekunderna innan deltagarna i förändringsprocessen samt undertecknad med kollegor överfaller densamma. Jag kan lova att buffén också genomgick en påtaglig förändringsprocess ;)

I vilket fall som helst ber jag att få önska just dig en Glad Midsommar! Hoppas att regnet uteblir och att dansen kring stången skall kunna fullföljas utan gummistövlarna på.


Slutligen . . .

Ann, jag älskar dig av hela mitt hjärta och saknar dig alldeles oerhört! Krama Elliot från mig och säg att Pappa saknar honom och att Pappa kommer hem snart (då skall vi åka den blå "ruschelkaman"). Klia Melvin bakom öronen, stryk Sessan över pannan och gosa med kattungarna för mig.

Dessutom älskar jag det du gör med vårt hem! Närhelst jag kommer hem efter en kortare eller längre arbetsresa, får jag uppleva vårt hem i delvis ny skrud. Nytt pyssel och vit färg här och där. Ibland blir jag ju som bekant överraskad (alltid glatt) över hur vårt hem ser ut när jag kollar in din blogg ;)

Vi ses . . .

Signore Peter - marito e papà
;P

21 kommentarer:

Anonym sa...

Ciao..Härlig hälsning hem..
Jag gilla både din frus o din blogg..läser dom alltid..men blogga inte själv...
Har aldrig kommenterat , men när jag såg dina mat-foton..såå längta jag ner till Italien..åker den 19juli..för 18de gången...
Bouna Notte...

Love Your Homes sa...

Här kommer ett glatt tillrop om en Trevlig Midsommar......ma que cosa, du är ju i Bella Italia och gottar dig, Signore Pietro. Så jag får önska resten av hela din familj hemma istället en glad helg.
Hos oss planeras en tripp till Florens till hösten och travade häromdan in på Italienska turistbyrån I vår huvudstad , som bombaderade mig med broschyrer, kartor m.m. De pratade faktiskt inte ens svenska därinne, utan engelska med den mest förtjusande italienska brytningen.

Kartorna ligger på köksbordet och färdvägen börjar sakta ta form. Siena, Santa Pietra, Firenze, mmmmmm.......
Hur som helst, hoppas jag det är trevligt i Roma, säkert varmare än här i norr.
Ciao Ingela

Gårdsromantik sa...

Ha en riktigt härlig midsommar du också även om du nu nödvändigtvis skall fira den i Italien!

Myggfri och mycket solsken har jag beställt!

Kram Maud

Arga Mamman sa...

Önskar dig & din familj en trevlig Midsommar! Hoppas att solen skiner på er!

livetpåfyran sa...

Hejsan Peter!

Vilket härligt kärleksfullt inlägg till din familj...suck

Min man var i Italien förra veckan, studiebesök och föreläsningar på förskolor. Då var det fantastiskt väder(norra Italien)

Ha det bäst, kram Pia

Millan sa...

Trevlig midsommar!
Kramar Millan

...med tiden som hjälp-Linda sa...

...alltså vilka fina ord till din familj..
Nice blogg också! De där med kattungarna, det är ju rent livsfarligt att kika på de bilderna för länge...Blir ju supersugen på en till katt. Men just nu får det trots det räcka med vår Nisse! Allt gott! //Linda

Anonym sa...

hej,
låter skönt med sol, här har det regnar nu i dagar tre, men idag ser det superfint ut. Vi ska tro att det håller i sig.
Ang. fotografering så använder jag varken photoshop eller annat redigeringsprogram. Brukar beroende på dagsljus ställa om bildens ljus/funktion på kameran[flabb - ja jag har noll koll på vad det heter ;)] innan jag fotar. Så ibland blir det så där skirt och fint som man drömmer om att hemmet ska va. Bilden överträffar verkligheten mao ;)
Ha en skön start på sensommarn :)
/ruffa

Zäta sa...

Ett sämre sätt att fira midsommar kan man tänka sig.
Du, svensken, firade med italiensk mat medan min syster, italienskan, som bor i norra Italien, firade med sill, köttbullar och jordgubbstårta.

När jag skriver det är här är du i alla fall hemma igen, hemma i din älskades famn.
Du är så romantisk så jag blir nästan lite avundsjuk.

Lilla jag sa...

Puss gulligull på dig med... nä just det du är ju inte min man...men du är så bra på att skriva ner/säga det som säkert många av våra män skulle vilja säga men de får liksom inte till det...

Älskar vad alla ni inredningsbloggare/fixare gör med mitt hem. Nämligen att se möjligheter och inte enbart svårigheter att få till ett mysigt hem av en gammal timmerstuga från
"1800kallt"!

Tack för all inspiration och matnyttiga tips och ideer. Skulle dock se att någon kom på ett sätt att få tid att genomföra alla tänkta projekt/renoveringar,ta detta som en utmaning.

Kram på er båda

Jes/Vita villa vila sa...

Hej P,

Å du är för go mot din familj du Peter ♥! Mysigt av dig!

Å Rom - denna underbara stad. Bella Roma. Hoppas du hann med att se en smula av allt det vackra innan du begav dig hemåt! Maten ser alldeles sagolik ut.........mmmm!

Alltid lika roligt att kika in här & jag vill även passa på och tacka för dina alltid så goa, glada tillrop hos mig - det gör mig jätteglad!

Till en som aldrig kramas på bloggen ;)... Kram/Jes

Hjärtans sa...

Vilken härlig blogg. Superfina bilder och mycket inspiration. Visade min sambo din blogg. Jag har ju många nya projekt åt honom nu...Får se vad han säger om detta!
Jenny

RANA sa...

Priva ord på offentlig plats - vackert, modigt, läckert, stort.

Allt, allt gott önskar jag dig!
Rana

Ingela sa...

Jag har just publicerat ett inlägg där jag rekommenderat din blogg. Hoppas att det är OK. Hojta till om du vill att jag ska ta bort det.

Sandra sa...

Jag och min sambo ska åka till Rom i sommar, spännande. Hälsningar Sandra

Jennyshemochharmoni sa...

Hoppas du haft det skönt i Rom! Ser alldeles underbart ut med alla matbilder! :) Jag är säker på att du kompenserade din frånvaro med den fina hälsningen :) Ha en bra helg! MVH Jenny

Anonym sa...

Hej Peter!
Helt otroligt vilken tjusig och rolig blog du har!! Tack!!!! Och ännu otroligare var det när jag upptäckte att du är mormorruthsanns man! För jag hittade din blog på annat sätt och fann den så kul! Härligt! Vilken talang du är på handyman-fronten och vad kul att se din syn på saken. Jag tror nog att min gubbe kanske upplever det likadant när jag säger att gubben har fixat det och det. Själv har jag precis vågat mig ut i blogvärlden och jag tycker det är så kul, så kul, fast jag har kanske inga läsare, men det kvittar!
Ha det bra och hälsa mormorruthsann!
Hälsningar Hulda
/enkeltulipan.blogspot.com

Zäta sa...

Hopp och hej, leverpastej. Jag ville bara kika in hos dej!

Hoppas att du mår bra och kommit hem från det varma Italien!

Hjärtans sa...

Hej Peter!
Tack för hjälpen/tipsen med vårt golv. Jag har nu hittat en affär som säljer Welins Oljor. Så nu blir det ett besök där i veckan. Hoppas att det kan "vita" till vårt golv!!
Jenny

Majas mammelucker sa...

Hej Peter!
Oj vad fin hälsning du skickade till Ann och fam.det är nästan man blir lite avis...
titta in tillmig så får du se på kattungarna dom är så söta..vad stora era kattungar har blivit..riktigt gulliga..
ha en skön sommar...
Kram Maria

Var dags glimtarn sa...

ciao ifrån italien :) Eller italienska Schweiz numer. Hoppas Italien ändå visade sig från sin ljusare sida ; )