22 juli 2008

Semesterhälsning, matsalsgolvet & kissekatten

Här kommer en postsemesterhälsning snarare än en presemesterhälsning. Hade förstås kunnat skriva ett inlägg för ett par veckor sedan med en rubrik i stil med: "Åh, semester!" eller "Nu tar jag paus" eller "Vi ses om ett par veckor" eller "Nu åker jag å badar" eller "Äntligen!" eller kort och gott "Semester!". I vilket fall som helst ber jag att få önska dig en behaglig fortsättning/början/avslutning på semestern!

Nåväl, vi har varit iväg ett tag och njutit av ledighet, härliga vyer och god mat. God mat förresten, det är en klar underdrift. Maten har varit helt underbar och till största delen bestått av fisk i olika former. Oj, vad vi blivit inspirerade att äta mer fisk här hemma! Hela familjen har med största sannolikhet ökat sin sammanlagda intelligens med flera . . . ja, vad heter det?. . . grader . . . enheter . . . eller nå´t så´nt.Med utgångspunkt från bilderna ovan - var skulle du tippa att vi spenderat vår semester? Jag berättar mer nästa gång . . .

Innan vi åkte iväg målade vi matsalsgolvet vitt. Eftersom färgen är lacknaftabaserad, var det en befrielse att kunna lämna huset och stanken från färgen med vetskapen om att färgen skulle härda under vår bortavaro. Vi har precis flyttat in möblerna och nu skall Ann "bara" piffa till det hela. För en förhandstitt på golvet kan du klicka HÄR.


I samband med resan fick mamma Sessan och hennes kvarvarande sötnos ta in på katthotell här hemma. Den lilla vita hanen är också tingad och enligt planen skall han framöver bo i Flen. Som jag redan nämnt är han oerhört tillgiven och kelsjuk. Jag har aldrig upplevt en katt som så gärna ligger i ens famn och bara myser. När jag lyfter upp den lille krabaten och lägger honom i ryggläge på min ena arm, vrider han överkroppen och placerar sina tassar över min arm så där sött som man bara ser på sockersöta vykort. En otroligt härlig katt!

Ja, det var väl ungefär det. Ha det bra, vi "ses" snart.

Peter :P - fortfarande i semesterläge

7 kommentarer:

Hwita Villan sa...

Låter som en härlig semester! Och fortsätt ni att ha det lika härligt!

En liten fråga bara - är det hr laminatgolvet som blev målat?

Kamomilla sa...

Så härligt avslappnat inlägg! Ha det skönt!
Katten är för mysig...

Drömmar på V sa...

Alltid lika härligt att läsa dina inlägg!

Fortsätt njuta av tillvaron, bilderna talar för sig själva, det ser jättehärligt ut.
/Maria

RANA sa...

Hej min vän.

Så roligt att höra ifrån dig! Låter som om ni hade en ljuvlig semester. Men var??? :-) Upplys oss, musslan. Bilderna var i alla fall ljuvliga, allihop. Kissen är overkligt söt. Grabben med.

Många kramar, Rana

Zäta sa...

Hejsan svenjsan på dejsan!

Gôtt att höra att det är semester även för en storsnickare. Keep on njuting bara.

Jag gissar att ni semestrat vid Östersjön, långt söderut.

Love Your Homes sa...

Hej Peter....riktig liten gosekatt den där lille saken.
Nu har vi kommit hem efter ett par dagar runt Skåne och vår älskling på fyra ben med morrhår har fullt sjå att dela ut gracerna av rättvisa med sin tillgivenhet. Visst är det ljuvligt med katter.

Ha en härlig finale på semestern, Ingela

Arga Mamman sa...

Fortsätt njut av ledigheten! Själv är jag åter i vardagen... *suckar tyst utan att erkänna det*