16 februari 2009

Ett om da´n . . . eller var det ett varannan månad?

Hejsan på er alla! Det var ett tag sedan sist. Tittade just in på den egna bloggen och blev nästan rädd när jag konstaterade, att det var nästan två månader sedan jag skrev ett inlägg senast! Imorgon är det den 17 februari och jag kan ju bara inte låta det gå hela två månader mellan inläggen! Rubriken då? Jo, den kommer sig av att jag vill minnas, att det finns/fanns ett vitaminpiller som heter/hette "En om dagen". Det vet man ju hur det går om man tar ett "en-om-dagen-piller" mer sällan, låt oss säga en gång varannan månad- det blir inte bra . . .

Vill inledningsvis tacka så oerhört mycket för era kommentarer och små försynta undringar i stil med "Hur är det?", "Är allt bra?". Kommentarerna värmer väldans mycket även om jag dessvärre varit dålig på att ge respons. Det faktum att vi väntar en liten bebbe har väl spelat en viss roll när det gäller mitt fokus.

Nåväl, ett par av er har undrat vad Ann fick i julklapp. Det var en femarmad ljusstake från House Doctor (på deras hemsida finner du en häftig elektronisk produktkatalog med innehållsförteckning). Jag bjuder på en bild från Nordhjem i väntan på att Ann skall visa hur ljusstaken tar sig ut hemma hos oss. Det lustiga i sammanhanget var, att Ann i sin tur köpt ett klädstativ åt mig hos just Betty´s. Nicklas och Betty hade fullt sjå med att hålla respektive julklapp hemlig för oss ;)

Bild lånad från www.nordhjem.dk (bild på trearmad ljusstake)

Klädstativet tillverkas av Jeanne d´Arc Living och passar mig alldeles utmärkt eftersom jag har en tendens, att placera kläder jag vill använda en gång till innan tvätt, lite här och där. Absolut inte på golvet men väl på en krok i badrummet, på en stol i köket eller på en krok i sovrummet. Såpass många olika ställen samtidigt att Ann periodvis rynkar irriterat på ögonbrynen över, att jag "sprider ut mig över hela huset" som hon så vackert uttrycker det. Visst löste hon det här bekymret på ett charmigt, kvinnligt sätt?

Bilden från Jeanne d´Arc Living föreställer förvisso en pryl som kan klassificeras som "Chabby chic" men bilden som sådan får snarare klassas som "Shabby shit" om uttrycket ursäktas ;) Återigen får jag hänvisa till att Ann någon gång kommer att förevisa objektet ifråga i sitt rätta element.

Bild lånad från www.jeannedarcliving.dk

Ja, det var väl mitt lilla livstecken så där i all anspråkslöshet. På frågan "Är allt bra?" kan jag kortfattat säga: "Jadå, allt är tipptopp och harmonin här hemma värmer oss lika behagligt som järnspisen i köket! Ann är höggravid och snart får Elliot ett litet syskon."

Jo förresten, Alla Hjärtans Dag skulle vi egentligen firat tillsammans med det par, som vi gifte oss tillsammans med just den 14 februari för några år sedan. Under förmiddagen den 14:e märkte vi att Elliot började bli lite hängig. Det hjälpte inte ens att fresta med en stunds spännande eldning i trädgården tillsammans med Pappa - febern var ett faktum. Eftersom våra vänner har en relativt nyfödd baby hemma, ansåg vi att det var säkrast att stanna hemma för att inte smitta den lille. Jag anar att vi inte är de enda föräldrarna med sådan perfekt timing när det gäller festligheter och sjukdom. I vilket fall som helst hade familjen en mysig dag hemma och Pappa fick elda både inomhus och utomhus ;)

Ha det så bra, vi hörs framöver någon gång efter nedkomsten.

Peter

12 kommentarer:

Willewira sa...

Hej Peter!

Så roligt att du hittat ut i bloggvärlden efter en liten paus... ;) ...De behövs ibland.

Dessutom är ju inte bloggen en ersättning för det verkliga livet - vardagen - utan ett komplement och de får stå undan för annat ibland.

Skönt att höra att det är bra med er och att allt går som det ska med den lilla bebisen i magen. Det är stora tider båder för mor (dubbel bemärkelse) och far, men inte minst för Elliot som säkert inte greppar till fullo vad som är på gång. Önskar er all lycka i fortsättning och inför den stundande nedkomsten.

Fina julklappar fick ni också. Roligt bestyr för Betty's, men säkert också ett nöje. De visste, men inte ni... :)

Det där med kläderna känner jag igen.... både från make och barn. :)

Må så gott och lycka till, som sagt!
Kramar till familjen!
Willewira

Love Your Homes sa...

Hej Peter med familj,

det är alltid trevligt med ett nytt inlägg här hos dig.

Det gläder mig att allt framskrider i allra bästa tillstånd, även om det finns flunsa i huset ( jag tror snart ingen klarat sig).

Ni är väl riktiga romantiker som är gifta på Valentine's Day till och med.

Önskar er lycka till med den stundande tilldragelsen och att få höra mer senare.

Ha det gott,
Ia

Lo sa...

Hejsan svejsan. Kul att ni finns där bakom kulisserna. ja, det har man ju vetat hela tiden. ;o)
Må så gott!
Lo

Zäta sa...

Kul att få ett livstecken från dig.

Lycka till med nedkomsten!

Kramar
Zäta

Kamomilla sa...

Vad roligt att du är tillbaka! Härlig ljusstake och klädräck!! snyggt!

livetpåfyran sa...

Hej Peter och resten av familjen!

Va roligt att höra att allt står väl till med er förutom febern som Elliot fick...

Haha jag känner igen det där fenomenet med att mannen i huset sprider kläder omkring sig...fast Örjan brukar lägga kläderna på matsalsbordet...

Spännande med nedkomsten!!!

Kram till er alla och ha det bäst, /Pia

lottens vita och gröna sa...

hej peter, har tänkt på er, kul att du är tillbaks här om en för en liten stund! ta nu hand om varandra och hälsa anna med den största av kramar!

varmkram till dig med lotten

Jes/Vita villa vila sa...

Hej Peter,

Vad kul att du gjort ett nytt inlägg igen - alltid kul att läsa vad du har för dig!

Vad spännande med ett syskon på väg - livets mirakel som väntar...

Vad kul att det blev så bra med Anns julklapp.

Ta hand om dig & de dina!
Kram Jes

Skatan sa...

Hej Peter!

Ok, då har jag börjat prenumerera på dig...eftersom du har tänkt blogga lite oftare ;-)

Ha en fin dag!

/Anna

RANA sa...

Hallååååå! :-)

Det här inlägget från den 16 feb, som var så av mig personligen efterlängtat, har jag inte ens sett förrän nu!!! Jag har varit här och gluttat rätt ofta, men man vill ju inte verkar hur desperat som helst och skriva "hallå, var är du" varje dag. ;-) Men uppenbarligen har jag inte varit här sen den 16:e i alla fall.

Välkommen tillbaka!!!!

Så härligt med lilla unge nr 2 - tycker en småbarnsmor. Det drar ihop sig!!

"Visst löste hon det här bekymret på ett charmigt, kvinnligt sätt?" Haha, mycket! Och fattas bara. En fråga bara, som är på sin plats: hur gjorde Ann när hon var hos Betty? Krossade hon också halva affären eller är det sånt som bara du sysslar med..?

;-)

KRAM!
Rana

Lilla Blanka sa...

Hej Peter och Ann! (gissar att hon inte läser sin blogg nu på ett tag så jag skriver till er båda hos dig)

Jag har ju varit inne hos er många gånger och undrar hur det är :) Hoppas allt är bra och att lilla nykomlingen tittat ut. En kompis fick en liten flicka i tisdags och då tänkte jag på er...

Hälsa Ann så jättemycket så hörs vi av när allt lugnat sig lite.

Största kramen till er!!!!!
Mia

Ps era julklappar är helt undebara!

Monica sa...

Hej !!!!
Jättekul att läsa en ny rad här !!!!
Vilka fina presenter ni gav varann.....!!!!!....Verkligen vackra....jag blir sugen på båda två.......ljusstakar kan man aldrig få för många av....och kläder.....det sprider min man med , lite överallt i sovrummet.....
Ha det bra och lycka till med nya tillskottet....!!!!
Kram,
Monica