11 april 2009

Se filmen "Skicka vidare" (Pay It Forward)!

Helt kort vill jag varmt rekommendera dig att se filmen "Skicka vidare" eller "Pay It Forward", som den heter i original, nu på måndag den 13 april i Kanal 9 kl. 21.00. Om du inte har kanalen där hemma - hyr filmen.

Jag har i ett tidigare blogginlägg sagt "Glöm inte att göra minst en människa om dagen glad". Om alla i sin vardag skulle försöka göra just detta, så skulle resultatet totalt sett bli något fantastiskt! Denna min lilla uppmaning vill jag betrakta som en strävan att göra något i Skicka vidare-andan. Det finns faktiskt en Pay It Forward-rörelse med bl.a. en sajt där man kan dela med sig av sina egna s.k. Pay It Forward-berättelser. Se gärna filmen innan du besöker sajten. Det är ju synd att helt avslöja handlingen . . .


I TV-tablån beskrivs filmen så här:

Amerikanskt romantiskt drama från 2000. Eugene Simonet är lärare i samhällskunskap, han lever ett inrutat liv och är något av en pedant. Arlene McKinney är en ensamstående mor som bor med sin tolvårige son Trevor i ett fattigt område. Hon dubbelarbetar för att förbättra sitt och sonens liv. Trevor går i Simonets klass. En dag får han och de andra eleverna ett uppdrag av sin lärare, nämligen att försöka förändra något till det bättre i den närmaste omgivningen.

Det finns en och annan som menar att filmen är lite väl sentimental á la Hollywood men jag vill ändå uppmana dig att se filmen - budskapet känns så viktigt!

Avslutningsvis ber jag att få önska dig en riktigt Glad Påsk! Under Långfredagen blev jag förresten ordentligt solbränd efter att ha ägnat nästan hela dagen åt att med rötterna slita upp buskar, som missprydde stenmuren på framsidan av vårt hus. Snacka om slitgöra med spett, spade & yxa ;) Nu kommer jag somna riktigt gott!

Peter :P

12 kommentarer:

Mys liv och hem sa...

Det är en verkligt fin film :)

RANA sa...

Wow, du har tipsat om den förut. Jag ska se den. :-)

Du Peter. Nu till nånting mer allvarligt. Jag läser dina husmorstips angånde strykning och mangling och upphängning och specialgalgar och fan och hans inhysta, ingifta moster. Det vill säga: jag försöker läsa dem men jag bara svimmar hela tiden, något oklart av vad. Jag kan inte säga nånting om det heller, för jag blir helt mållös. Jo, detta lilla kan jag säga, för övrigt mycket passande med tanke på din bloggs namn:

NI MÄN OCH ERA PROJEKT!!!!!!

Så. Nu känns det lite bättre.

För övrigt har jag feber och är inte helt tillräknelig. Sitter och läser gamla blogkommnetarer som värsta rikspuckot. Hittade följande från dig, när jag hade lagat en ducschslang ovanligt finurligt och smidigt (du kan få låna tekniken om du vill och visa den på din hemsida).

Din kommentar, och låtsas nu inte att den inte vibrerar av återhållen sarkasm:

"P.S. Är det blått presentsnöre du snott om plasten?"

Ha-ha-HA-HAA. Du gör mig på så gott humör!!!!!!

Glas påsk!
Rana

Kamomilla sa...

Japp, den har jag sett och visst berör den!!! Vekligen!

I min tur vill jag tipsa om en bok jag läste (som en annan bloggerska tipsade om.) "Bondens Jord" En gård-ett sätt att leva. Handlar om en svensk familj som valt att leva som förr och bruka jorden så som man gjorde förr, utan kemikalier. Långt ifrån stress och utbrändhet och kemialier lever de, brukande sin jord med hjälp av hästar.

Jag läste, kände en stor ödmjukhet och beundran och samtidigt kastades hela min värld runt i en kullerbytta. Vad kan man själv göra? Läs den- om du bara hittar den!

Glad påsk till er alla. Hoppas den lille mår bra!
Kamomilla

Kamomilla sa...

p.s text: Pernilla Romare, foto: Nils Pihl

Lo sa...

Hej. Håller med. Filmen är verkligen bra. Och jag tänker se den den 13 april, absolut. Det får en att tänka till om sig själv och sina medmänniskor. Tack för tipset, och om sajten. Ska in och titta. När vi var i Berlin i veckan så var det en äldre dam som hjälpte oss och gjorde oss glada. Och även en äldre herre. Så jag har något att göra nu. ;o)
Må så gott och hälsa familjen.
Lo

livetpåfyran sa...

Hej Peter!

Visst är det härligt med filmer som fångar en fullständigt. Min favorit är: Dagboken -jag sökte den och fann mitt hjärta.Helt osannoklikt fin film!!
Oj oj vilket slit men tänk va snygg muren är nu;)(din solbränna med:)

Hoppas påskenvarit fin för hela familjen, kram Pia

Kannor och karaffer sa...

Hej Peter,

Börjar med att gratta till tillökningen i famijen - det är det bästa vi har våra barn - av varje stund!

Sen vill jag tacka för filmtipset - vilken underbar film - så många tankvärda tankar - tårarna trillade nerför kinder och det var inte lätt att somna.

Filmen berör och engagerar - tänk så lite man kan göra för att det för en annan blir en stor sak....

Tänkvärt - jag började idag :-))

Ha det gott!
Ann

RANA sa...

Jojon aka känslomonstret aka bergodalbanskvinnan aka Rana här. Helt kort: TACK. Tack för rubbet: omtanken, medkänslan, komplimangerna. Det värmer på riktigt.

:-)

Jenny sa...

Härligt med filmtips! Vi älskar film :) Tror minsann att vi inte sett den :) Det ska vi göra! Kul att få ett livstecken från er! Är säker på att ni gör ett gudomligt jobb men den lille söta :) Hälsa Ann en varm kram!

Jenny-jennyshemochharmoni.blogg.se

Jes/Vita villa vila sa...

Hej Peter,

Hoppas allt är bra med er hela familjen & att nytillskottet växer så det knakar :)

Tack för filmtipset! Det ska jag komma ihåg nästa gång jag får i uppdrag att hyra film. Senaste gångerna har jag nämligen valt helt fel filmer he he så det kan kännas tryggt att ta en som faktiskt ÄR bra ;)

Ta hand om de dina!

Kram Jes

Lilla Blanka sa...

Hej Peter!

Ja den är underbar den där filmen...har sett den ett par gånger och gråter alltid =)

Skrev i Anns blogg också, och hoppas bara att allt är bra med er och lilla sötnosen. Tänker på er!

Kraaam
Mia

Myownhome sa...

Den filmen är så fin. Alla borde se den. Och leva lite efter den också. :)

Ha det bra
//Johanna