07 december 2009

Skicka vidare (Pay It Forward)

Jag ser det nästan som min skyldighet att reprisera mitt tidigare inlägg och återigen uppmana dig att se filmen "Skicka vidare" eller "Pay It Forward", som den heter i original, nu på söndag den 13 december på Kanal 5 kl. 21.00.

Jag har i ett tidigare blogginlägg sagt "Glöm inte att göra minst en människa om dagen glad". Om alla i sin vardag skulle göra just detta, så skulle summan av kardemumman bli oerhört fin! Denna min lilla uppmaning vill jag betrakta som en strävan att göra något i Skicka vidare-andan. Det finns faktiskt en Pay It Forward-rörelse med bl.a. en sajt där man kan dela med sig av sina egna s.k. Pay It Forward-berättelser. Se gärna filmen innan du besöker sajten. Det är ju synd att helt avslöja handlingen . . .


Filmen beskrivs så här:

Eugene Simonet är lärare i samhällskunskap, han lever ett inrutat liv och är något av en pedant. Arlene McKinney är en ensamstående mor som bor med sin tolvårige son Trevor i ett fattigt område. Hon dubbelarbetar för att förbättra sitt och sonens liv. Trevor går i Simonets klass. En dag får han och de andra eleverna ett uppdrag av sin lärare, nämligen att försöka förändra något till det bättre i den närmaste omgivningen.

Ha nu en riktigt vacker Lucia-helg med mycket ljus och nybakta lussebullar! Och du, glöm inte att göra en människa glad idag . . . imorgon . . . och dagen efter . . .

Peter :P

2 kommentarer:

Love Your Homes sa...

Hej Kära P,
visst kommer jag ihåg detta inlägg, men tror nog du har haft ett till om just denna film.

Man blir varm i hjärtroten, speciellt av barnens engagemang i denna sak, vi vuxna behöver nog lära oss att se omkring lite mer, kanske le mot en okänd. En enkelt sätt att visa respekt....

Nu skall jag göra någon glad om en stund, då maken kommer hem från Peking. Nykokt kaffe o vaniljbulle är hans favorit (Smörstekta kantareller på en macka hade varit mumma också, men nu är vi så glupska att vi har smackat i oss höstskörden för länge sen), sen blir det sova säng med Kletus vid sidan för makens del. Han är nog lite jetlaggad.

Hur är det med Sessan och Melvin?

Hoppas ni har bättre väder än vi,
Ia

P.s. Jag lovar att jag hade väst en hel del om jag hittat en hel äng, he he!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Visst är den bra! Och lite skrämmande också.

Susanne