05 juli 2010

Olivers Projekt

I helgen fick jag uppleva något som måhända inte platsar på bloggen Peters Projekt (nja, kanske . . .) men jag vill ändå dela med mig.

Ann var iväg med Elliot och jag var själv hemma med lille Oliver (nu 16 månader gammal) och vovven. Oliver och jag hade ätit lunch och jag stod i köket och diskade en kastrull. Mitt i diskandet tyckte jag att det var oroväckande tyst i huset. Ni som har barn vet varför tystnad kan vara något nervpirrande - i alla fall med småttingar som i vanliga fall brukar låta en hel del ;)

Oliver har gått sedan han var ett år och just nu är han i "oj-vad-fort-han-försvinner-han-var-här-alldeles-nyss-fasen". Just därför blev jag lite orolig över tystnaden. Jag gick ut i hallen där jag just hörde ljudet av någon som slet hårt. När jag klev in i hallen, satt Oliver i barnvagnen, tittade mig i ögonen och log lurigt. Hur hade detta gått till?! Jag visste inte riktigt hur jag skulle tackla det hela men jag valde att lyfta ner honom på golvet och säga:"Ajabaja, inte klättra upp i vagnen. Faaaarligt." Han blev inte direkt ledsen så jag gick tillbaka till diskandet och hörde . . . just ingenting!


Jaha, han är igång igen tänkte jag, greppade kameran och smög ut i hallen. Där höll han på som vore det ett Mount Everest-projekt. Det enda som fattades var en gedigen mängd packning och två kvicka sherpas ;) Jag slog på kameran och började knäppa bilder. Jag missade att plåta det första angreppet på barnvagnen. Det bestod i att Oliver placerade höger fot på det högra hjulet . . .

Hela situationen påminde om när två av våra kattungar för ett par år sedan kravlade sig över den plywoodskiva jag placerat i dörröppningen för att hindra de små krabaterna att rymma.Ja, då får man väl säga att "Peters Projekt goes vardagsblogg" - eller?

I lördags hade vi förresten 30 grader i skuggan. Det är därför Oliver ser lite svettig ut i pannan. Tänk dig själv, 30 grader och svår klättring . . .

Hoppas att sommaren fortsätter att vara snäll mot oss.

Peter :P

5 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Hej Peter!

Goa bilder på en go kille! =)

De är väldans påhittiga de små liven! Kul att du kunde föreviga Olivers projekt!

Hoppas allt är bra med er och att vi kan ses snart igen! Kanske Ann och jag kan samåka (som jag tror hon nämnt förresten...) till Marie när hon slår upp portarna till Butik Vita Ranunkler.

Kraaam till er alla 4 plus vovve :)
Mia

Kamomilla sa...

I den där ålder är man inte rädd för nånting ! :)

Elin Damberg sa...

Hahaha. Varför börjar alla varelser kring dig att klättra och rymma helt ohämmat??

Och så gillar jag din sagolika konsekvens: ajabaja-förmaning som följs av ett härligt uppmuntringsfotograferande. Ett föräldraförfarande helt i min stil.

Kör så det ryker!

Och tack för övermåttan generösa välkomstord, broder. :-)

/Elin eller Rana, vilket Ni behagar

Lille vildand sa...

Du har en kjempeflott blogg! Deilige bilder av en nysgjerrig gutt som utforsker og utfordrer... Livet er godt å leve med småbarn i hus!
Klem, Jannicke

Snusans inredningsblogg sa...

Hihi, åh vad jag känner igen det där. Blev lika förvånad själv när jag kom ut i vår hall och såg mitt lilla troll sittandes i barnvagnen för en tid sedan. Just nu föröker jag få honom att inte klättra upp på köksbordet och dansa. Går inte så bra... :P